|
Saadet Partisi Sitesinden:
Milli Görüş hareketinin siyasi Partisi olan Saadet Partisi 20 Temmuz 2001 tarihinde Ankara’da kuruldu.
Saadet Partisi, aziz milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerini esas alan Milli Görüş çizgisinde siyaset yapmayı benimseyen bir siyasi parti olarak karşılaşılan sorunlara milli çözümler üreten bir partidir.
İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Diğer varlıklardan farklı olarak akıl, şuur ve irade ile donatılmış; iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan, adaleti zulümden ayırt edebilme yeteneği verilmiştir.
İnsanın kendisini ifade edebilmesi, diğer insanlara faydalı olabilmesi ve kemale erebilmesi, aklını ve iradesini iyiden, güzelden, doğrudan, faydalıdan ve adaletten yana kullanması ile mümkündür. Bunun için insanların bazı reddedilmez hakları ve özgürlüklerinin olması ve bunların diğer insanların tasallutundan korunması gerekmektedir.
İnsan ayni zamanda tek başına yaşayamayan sosyal bir varlıktır. Hayatını sürdürebilmesi için tek başına karşılayamayacağı çok çeşitli ihtiyaçları vardır. Bu nedenle insan, aileden devlete kadar çeşitli sosyal ve siyasi oluşumların üyesi olmak zorundadır.
Tarih boyunca, değişik şekillerde de olsa, bir siyasi organizasyon olarak devlet, insan hayatında hep önemli bir yer işgal etmiştir.
Siyaset; meşruiyetini bireylerin hak ve özgürlüklerini koruma amacından alan, en üst siyasi organizasyon olan devlet eliyle, hak ve adalet ilkeleri çerçevesinde insanlara hizmet etme işidir.
İnsanın özlemi ise, yeryüzünün en önemli değeri olan saadet içinde yaşamaktır. Saadet, ancak sevgi ve kardeşlik, hak ve özgürlük, adalet, refah ve saygınlık ortamında gerçekleşebilir.
Bizler, görüşümüzün temeli olan sevgi, şefkat ve kardeşlikten yola çıkan insanlar olarak Saadet Partisi’nde bir araya geldik.
Amacımız, başta bu ülkede yaşayan insanlar olmak üzere, tüm insanlığın saadetidir. Bu nedenle, devleti saadetin bir engeli değil, bir aracı haline getirmek için siyaset yapmakta kararlıyız.
İnsanların saadeti için her şeyden önce beş temel şartın var olması gerekir.
Bunlar:
-Sevgi, huzur, barış ve kardeşlik,
-İnsan hakları ve özgürlükler,
-Özgürlükler herkes tarafından en geniş anlamda kullanılırken insanlar arasında çatışma olduğunda özgürlüklerin sınırlarının adaletle çizilmesi,
-Saadet için barış, huzur, özgürlükler ve adalet gereklidir ama yeterli değildir. Bunun için refah da gereklidir; insanlar ihtiyaçlarını kolay ve bol bir şekilde karşılayabilmelidirler.
-Yukarıdaki unsurların hepsi sağlansa da saadet tam olarak gerçekleşemez; tam saadet için izzet, onur ve saygınlık da gereklidir.
İyi insan olmak ancak herkesin iyiliğini ve saadetini istemekle mümkündür. Bundan dolayı bizler insanların saadeti için zorunlu olan bu beş temel şartın tesisi için tüm gayretimizle çalışmayı, bir insanlık görevi olarak görüyoruz.
İnsanların saadeti için yanlışın değil doğrunun, kötü ve çirkinin değil iyinin ve güzelin, zararlının değil faydalının, zulmün değil adaletin hakim olması gerekir.
Bundan dolayı da doğrunun, iyi ve güzelin, faydalının ve adaletin hakim olması için bütün gücümüzle çalışmayı bir insanlık vecibesi olarak görüyoruz.
Bu amacımıza ulaşmak için;
-Çatışma, sürtüşme ve gerginlik değil diyalog, uzlaşma ve barış,
-Çifte standart ve ayrımcılık yerine eşitlik ve adalet,
-Sömürü değil adil paylaşım ve samimi yardımlaşma,
-Baskı ve dayatma yerine demokrasi ve insan hakları,
-Çıkarcılık ve maddiyatçılık değil ahlâk ve maneviyat,
-Anarşi ve düzensizlik değil karşılıklı rıza esasına dayanan sözleşmelere sadakat,
temel ilkelerine uyulmasını bir zorunluluk olarak kabul ediyoruz.
|
|
|