Türkiye'nin Seçim Sitesi Seçim Anketi Genel Seçim Sonuçları Milletvekili Adayları Partiler Belediye Başkan Adayları Yerel Seçim Sonuçları Seçim Haberleri Belediye Başkanları Seçim Sonuçları

   
  Secim Sonucu.com
 

Türkiye'nin Seçim Portalı

 Facebook da paylaÅŸ Twitter da paylaÅŸ Live da paylaÅŸ
   Genel Seçim Yerel Seçim Referandum C.BaÅŸkanlığı Partiler Ana Sayfa
Geri İleri Yenile Ana Sayfa Favori listeme ekle Sayfayı Yazdır E-mail
Genel Seçim Sonuçları 2011 genel seçim sonuçları il seçim sonuçları seçim anketi
  Gösterge  
 
   Genel Seçim Sonuçları 
   Yerel Seçim Sonuçları 
   CumhurbaÅŸkanlığı Seçimleri 
   Referandum Seçimleri 
   Senato Seçim Sonuçları 
   Milletvekili Dağılımı 

  Siyasi Partiler 
 
Adalet ve Kalkýnma Partisi Anavatan Partisi Büyük Birlik Partisi Baðýmsýz Türkiye Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti Demokratik Sol Parti Doðru Yol Partisi Emek Partisi Halklarýn Demokratik Partisi
Halk ve Eþitlik Partisi Ýyi Parti Liberal Demokrat Parti Milliyetçi Hareket Partisi Millet Partisi
Özgürlük ve Dayanýþma Partisi Saadet Partisi Türkiye Kominist Partisi Vatan Partisi Yurt Partisi
         
  Politik Mevzuat  
 
   Siyasi Partiler Kanunu  
   Belediyeler Kanunu  
   BüyükÅŸehir BLD. Kanunu  
   Mahalli Ä°dareler Kanunu  
   Seçmen Kütükleri Kanunu  
   Seçim Yasakları  
   Seçim Sistemleri  
   Seçim Maliyeti  
   Milletvekili Seçim Kanunu  
   Kimler Milletvekili Seçilemez?  
   Seçim Takvimi  

  Politik Araçlar 
  Kamuoyu AraÅŸtırması 
  Nerede oy kullanacağım 
  izmir escort 
  Yeni Seçmen Kayıt 
  Seçmen Bilgi Düzeltme 

  Ä°L Seçim Sonuçları 









  Adaylara Altın Öğütler 
 
   Kampanya Nasıl Yürütülür?
   Kampanyanın Ä°ÅŸlevleri
   Kampanyanın Planlanması
   Kampanyanın Finansmanı
   Seçmen Tercihi
   Kampanyanın Hazırlanması
   Kullanılacak Materyaller
   Kampanyanın Püf Noktası
   Seçim Savaşına Hazır Olun
   Yapılacak Çalışmalar

  Ä°roni -Politik 
 
   Seçim Fıkraları

  Siyasi Efsaneler 
 
   BaÅŸbuÄŸ TürkeÅŸ
   Erbakan Hoca
   KaraoÄŸlan Ecevit
   Ã‡oban Sülü

  Kılavuz 
   Seçim Tarihi (1877-1946)
   GeçmiÅŸten Günümüze Partiler
   Oy Verme Ä°ÅŸlemi



  Ä°letiÅŸim

webofisi.com
internet reklam tanıtım hizmetleri

Dereboyu cad. Dereboyu 2 sok.
Zagra Ä°ÅŸ Merkezi No:14 Kat: 2
Maslak / Ä°stanbul

0 546 760 66 55

 


  Haberler >   KılıçdaroÄŸlu: Meclis olaÄŸanüstü toplanmalı
      Advertorial Haber

Facebook da paylaþ Twitter da paylaþ Live da paylaþ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın 12 bağımsız adayın başvurusunu iptal kararıyla ilgili "Meclis seçim barajı dahil çözüm yollarını görüşmek üzere olağanüstü toplanmalı" diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı.

YSK'nın 12 bağımsız milletvekiline ilişkin iptal kararının tartışmalı yeni bir duruma neden olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin her zaman seçme ve seçilme hakkı ile temel hak ve özgürlüklerin eksiksiz kullanılmasından, çoğulculuktan, çok seslilikten yana olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Geçmişte Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması ve Meclise girebilmesinin yolu CHP'nin demokrasiden özgürlüklerden yana bu politikası ile açılmıştır. CHP bu yasama yılında da ilkeli ve tutarlı politikasının gereği olarak yüzde 10 seçim barajının kabul edilebilir bir orana indirilmesini önermiş, bu istemini kamuoyuyla paylaşmış, her platformda seslendirmiş, TBMM'de de dile getirmiştir.

Ne yazık ki anayasa değişikliği için referanduma giderken ileri demokrasiden başka laf etmeyenler, demokratik temsilin önünü açacak ve seçmenin iradesini tam olarak Meclis'e yansıtacak yasal düzenlemeyi yapmamış bizim bu önerimizi engellemişlerdir. Böylece Meclise girmek için yasaları dolanmaktan başka seçenek bırakılmamıştır. Gelinen bu noktada iyi niyetle ve demokratik temsil kurallarına uygun hareket edilerek, seçim takvimi aksatılmadan soruna çözüm bulunabilir. CHP olarak bu nedenle Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve seçim barajını düşürmekte dahil alınması gereken önlemleri zaman geçirmeden alınmasını öneriyoruz. CHP olarak sorun çözüme kavuşturulana kadar aralıksız çalışmaya ve her türlü yapıcı öneriyle bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya hazırız. TBMM'de temsil edilen siyasi partilerle birlikte demokrasiden, hukuktan, halkın iradesinin Meclis'e tam olarak yansımasından yana olanları da bu önerimize destek vermeye çağırıyoruz.''

Bir gazetecinin, BDP'nin seçimlerin ertelenmesi ya da ötelenmesine yönelik talebini hatırlatarak, partisinin bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, kendilerinin demokratik sürecin tam çalışması için her türlü öneriye açık olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, ''Ama seçimin ötelenmesinin doğru olacağına inanmıyoruz. Bu süreç içinde parlamento toplanarak soruna çözüm üretebilir. Eğer çözüm üretmeye siyasal partilerin tümü hazırsa zaten bir mesele kalmaz, bir hafta, 10 günde bütün sorunlar aşılabilir'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, CHP'nin çözüm önerisini sorarak, ''Seçim barajının düşürülmesi mi, yoksa Anayasa'nın bazı maddeleri de gerekçe olarak gösteriliyor, onların da değiştirilmesi mi'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Anayasa ve Siyasal Partiler Yasası'nda değişiklik yapmak gerekiyor, geçici maddeler ilave etmek gerekiyor özel durum nedeniyle... Bütün mesele şu; sorunu çözmekten yana mıyız, değil miyiz? Siyasal partiler önce tavrını böyle belirlemelidir. Sorunu çözmekten yanaysak çözüm bulunur. Çözümsüz bir şey söz konusu değil. Çözümden yana değiliz ama bir sürü engel çıkarıyorsak o da samimi bir çıkış değildir. Biz iyi niyetle ve samimi olarak parlamentonun toplanmasını ve bu soruna çözüm üretmesini bekliyoruz. Biz elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu da burada ifade ettim.''

Kılıçdaroğlu, ''Meclisi toplantıya çağırma kararına yönelik bir girişimde bulundunuz mu? Milletvekillerinden imza toplamaya başladınız mı'' sorusunu yanıtlarken de Siyasal Partiler Kanunu'nun, başta iktidar partisi olmak üzere iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, düşüncelerini daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

''Fiili veya hukuki ittifak düşünceniz var mı'' şeklindeki soru üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Hayır, herhangi bir ittifakı düşünmüyoruz. Bizim açımızdan tek başına seçimlere girmek öteden beri savunduğumuz bir düşünce'' dedi.

Meclisin seçim mevzuatında yapacağı değişikliklerin bir yıldan sonra uygulamaya geçeceğinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Bakın, size geçici maddeler dahil dedim. Geçici düzenlemeler yaparsanız bunları aşarsınız. Hukukta her soruna çözüm bulunabilir. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, parlamenter sisteme inanıyorsak, halkın iradesinin parlamentoya tam yansımasına inanıyorsak ve bunu savunuyorsak çözüm üretilebilir. Parlamento bu çözümü üretecek güçtedir. Bütün mesele diğer siyasal partilerin bizim kadar açık ve net tavır ortaya koyup koymamalarıdır'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iktidardan olumlu bir yanıt gelmemesi halinde atacakları adımın ne olacağının sorulması üzerine ise ''Gelmezse yapacağımız bir şey yok. Böylece kimin demokrasiden yana olduğunu, kimin milletin iradesinin parlamentoya tam yansıyıp yansımadığından yana olup olmadığını halk görmüş olacak'' dedi.

'12 EYLÜL ÜRÜNÜ YASALAR DEĞİŞSEYDİ BU TABLO YAŞANMAZDI'
Kemal Kılıçdaroğlu, ''BDP'nin, bölgede beklenmeyen olaylar olabilir, şeklinde açıklamaları oldu. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir'' sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Biz olayların olmasını istemeyiz. Hele şiddeti içeren her türlü eylemin ve olayın karşısındayız, doğru değildir bunlar. Demokrasi içinde olayları çözmek sanıyorum Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu süreç açısından da Türkiye'ye yakışan bir olaydır. Siyasi partilerin bu konuda duyarlı olmaları, bölge insanının da duyarlılıklarını dikkate alarak soruna bir an önce çözüm üretmeleri gerekir.''

Kılıçdaroğlu, ''YSK'nın kararında mı problem var, yoksa malum yasalardan kaynaklanan bir problem mi var'' şeklindeki soru üzerine de YSK'nın kararlarının yasalara, Anayasa'ya göre alındığını belirtti. Kılıçdaroğlu, ''Keşke Anayasa değişiklikleri sırasında '12 Eylül ürünü yasaları değiştiriyoruz' diye ortaya çıkanlar, 12 Eylül ürünü olan seçim yasalarını da değiştirselerdi, yaşanmazdı böyle bir tablo. Bu tabloyu yaratan 12 Eylül ürünü olan yasalar'' dedi.

''YSK'nın siyasi bir karar aldığı, isterse yorumlamayı bu şekilde yapmayabileceği şeklinde açıklamalar oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, YSK'nın aldığı kararları hukuki olarak tartışmanın sorunun çözümüne ciddi katkı sağlamayacağını ifade etti. Çözümün parlamentoda yasal düzenlemeleri yapmaktan geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Gerçekçi olalım, YSK'yı eleştirmek veya övmekle bir yere varamayız. Siz sorun çözmek istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Çözmek istiyorsanız yolları bellidir. Toplanırsınız, Anayasa, geçici maddeler dahil, hukukçular çalışırlar, çözümü üretirler, parlamento buna katkı verir, sorun çözülmüş olur'' diye konuştu.

''Mevcut milletvekillerinin yaklaşık yüzde 65'i liste dışında kaldı. Bu vekilleri Meclise gelmeye nasıl ikna edeceksiniz'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Eğer bir parlamenter demokrasiden yanaysa, hukukun üstünlüğünden yanaysa onun görevi parlamentoda olduğu sürece devam etmektir. Demokrasinin ve hukukun gereğini yerine getirir. Onlar seçim listelerinde yer almadılar, parlamentoya gelmeyecekler diye önyargılı davranmak doğru değildir. En azından o insanlara haksızlık etmiş oluruz'' yanıtını verdi.

BAHÇELİ: YASAYA UYGUN ADAYLAR BELİRLENMELİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuyla ilgili olarak, "Yasalara uygun adaylar belirlemek her partinin görevi" diye konuştu.

DEMÄ°RTAÅž: HERKES OLGUN DAVRANMALI
CHP'nin çağrısını NTV'ye değerlendiren Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gerçekleşebileceğinden umudumuz yok. Bu kadar engellemeye rağmen herkesin olgun bir yaklaşım göstermesi lazım. Hem hükümet, hem YSK olgun bir tavır sergilemeli. Hükümetin sorunun çözümü için elini taşının altına koyması lazım. Çekilme dahil her türlü alternatifi değerlendiriyoruz. Bunun siyasi sonuçları çok ağır olacaktır. Bu Türkiye'nin barışı meselesidir" dedi.

SAKIK: ÇAĞRI OLUMLU AMA...
BDP'li Sırrı Sakık da şunları söyledi: "Gelinen noktada herkes kararın iç barışa darbe vurduğunu söylüyor. Bu çağrı olumlu ama sadece sözde kalmamalı. Bunun gereğini yapmalıdırlar. Bizim arkadaşlarımıza uygulanan hukuksuzluktur. Meclis derhal bu haksızlığı ortadan kaldıracak bir girişimde bulunmalıdır. YSK'nın kararının değişeceği umudunu taşımıyorum."


Ntv

 



  Se�im Bilgisine Ula�mak �stedi�iniz �li Se�iniz

Adana Adýyaman Afyon Aðrý Amasya Ankara Antalya Artvin Aydýn Balýkesir Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankýrý Çorum Denizli Diyarbakýr Edirne Elazýð Erzincan Erzurum Eskiþehir Gaziantep Giresun Gümüþhane Hakkari Hatay Isparta Mersin Ýstanbul Ýzmir Kars Kastamonu Kayseri Kýrklareli Kýrþehir Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Kahramanmaraþ Mardin Muðla Muþ Nevþehir Niðde Ordu Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Tekirdað Tokat Trabzon Tunceli Þanlýurfa Uþak Van Yozgat Zonguldak Aksaray Bayburt Karaman Kýrýkkale Batman Þýrnak Bartýn Ardahan Iðdýr Yalova Karabük Kilis Osmaniye Düzce

2007 Türkiye Genel Seçimleri 22 Temmuz 2007 Katılım % 85,1
Birinci parti İkinci parti Üçüncü parti
Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Milliyetçi Hareket Partisi 
Recep Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Devlet Bahçeli
341 sandalye, 112 sandalye, 71 sandalye,
  % 46,58   % 20,88   % 14,27  
2007 Türkiye genel seçimleri, 22 Temmuz 2007 tarihinde T.B.M.M. 23. dönem üyelerini belirlemek için Türkiye'de yapılan seçim.

Görev süresi dolan Türkiye'nin 10. cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yerine 11. cumhurbaşkanının seçilememesi üzerine Anayasa'nın 101. maddesi gereğince seçimlerin 22 Temmuz 2007 günü yapılması karara bağlandı. Eski seçimlerde olduğu gibi Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 33. maddesi gereğince %10 baraj uygulandı. 22 Temmuz seçimlerine 14 siyasi parti ve 699 bağımsız aday katıldı.

Seçimde 42 milyon 537 bin 305 seçmenin, 158 bin 700 sandıkta oy kullanma hakkı bulunuyordu.


  1965 1961 1957 1954 1950 1946 1943 1939 1935  
  2007 2002 1999 1995 1991 1987 1983 1977 1973 1969
 

                  �l Birincisi Partilerin Da��l�m�

, Parti Oran� Ald��� Oy Mv Sys
1 AK PARTÄ° %46,58 16.327.291 341
2 CHP %20,88 7.317.808 112
3 MHP %14,27 5.001.869 71
4 DP %5,42 1.898.873 0
5 BAÄž %5,32 1.864.971 26
6 GP %3,04 1.064.871 0
7 SP %2,34 820.299 0
8 BTP %0,52 183.895 0
9 HYP %0,5 174.872 0
10 Ä°P %0,36 124.526 0
11 ATP %0,33 114.029 0
12 TKP %0,23 79.254 1
13 ÖDP %0,15 52.145 0
14 LDP %0,1 35.364 0
15 EMEP %0,08 26.292 0
Adana Adýyaman Afyon Aðrý Amasya Ankara Antalya Artvin Aydýn Balýkesir Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankýrý Çorum Denizli Diyarbakýr Edirne Elazýð Erzincan Erzurum Eskiþehir Gaziantep Giresun Gümüþhane Hakkari Hatay Isparta Mersin Ýstanbul Ýzmir Kars Kastamonu Kayseri Kýrklareli Kýrþehir Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Kahramanmaraþ Mardin Muðla Muþ Nevþehir Niðde Ordu Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Tekirdað Tokat Trabzon Tunceli Þanlýurfa Uþak Van Yozgat Zonguldak Aksaray Bayburt Karaman Kýrýkkale Batman Þýrnak Bartýn Ardahan Iðdýr Yalova Karabük Kilis Osmaniye Düzce
Se�men Say�s� : 42.799.303  Sand�k Say�s� : 159.026   Kat�l�m Oran� : % 84,25

  2009 2004 1999 1994 1989 1984 1977 1973 1968 1963
 

                  �ller G�re Belediyeleri Kazanan Partiler

, Parti Oran� Ald��� Oy Bld Sys
1 AKP %39 12.366.869 1.490
2 CHP %25 7.856.595 520
3 MHP %17 5.276.043 489
4 SP %5 1.725.189 81
5 DTP %5 1.664.721 98
6 DP %4 1.146.960 151
7 DSP %3 899.107 62
8 BBP %1 379.721 20
9 ANAP %1 191.091 17
10 BTP %0 97.971 3
11 BAGIMSIZ %0 37.603 11
12 TKP %0 28.092 0
13 ODP %0 20.204 4
14 LDP %0 8.538 0
15 HYP %0 8.200 0
16 MP %0 6.139 0
17 HAKPAR %0 5.674 0
Adana Adýyaman Afyon Aðrý Amasya Ankara Antalya Artvin Aydýn Balýkesir Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankýrý Çorum Denizli Diyarbakýr Edirne Elazýð Erzincan Erzurum Eskiþehir Gaziantep Giresun Gümüþhane Hakkari Hatay Isparta Mersin Ýstanbul Ýzmir Kars Kastamonu Kayseri Kýrklareli Kýrþehir Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Kahramanmaraþ Mardin Muðla Muþ Nevþehir Niðde Ordu Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Tekirdað Tokat Trabzon Tunceli Þanlýurfa Uþak Van Yozgat Zonguldak Aksaray Bayburt Karaman Kýrýkkale Batman Þýrnak Bartýn Ardahan Iðdýr Yalova Karabük Kilis Osmaniye Düzce
Se�men Say�s� : 39.396.507 Kat�l�m Oran� :% 84,06


yerelsecimler, Genel Seçim, seçim anketleri seçim anketi 2011 Genel Seçim Anketleri, yerel seçim anketi seçimler, yerel seçim anket 2009 yerel seçim sonuçları, seçim 2011 genel seçimleri, seçim anket, yerel secimler, yerel secim istanbul seçim anketi, yerelseçim, istanbul seçim anketleri, seçim sonuçları son seçim anketleri Milletvekili Seçimleri, belediye seçimleri yerel seçim sonuçları, belediye seçim anketleri, seçim kanunu, yerel seçim kanunu yerel seçim adayları secim anketi, seçim haberleri yerel seçim anket sonuçları, yerel secim anketleri 2004 yerel seçimler 2004 seçim sonuçları, belediye secim anketleri seçim anket sonuçları, yerelsecim, anket seçim, secim anket, secim anketleri, secimler, yerel seçimler anket, belediye seçim anketi, 12 Haziran seçim anketleri , 12 Haziran Seçimleri, 12 Haziran Seçim Sonuçları, 12 Haziran genel seçimleri, Seçimler, Ak Parti Milletvekili Adayları, CHP BMilletvekili Adayları, MHP Milletvekili Adayları DSP Milletvekili Adayları, DP Milletvekili Adayları, Has Parti Milletvekili Adayları, SP Belediye Başkan Adayları

 power by webofisi.com

 
Ana Sayfa        Ä°letiÅŸim      Hakkımızda       Bu Sayfayı Yazdır      Sık Kullanılanlara Ekle      Site Haritası
Powered By Webofisi.com