Türkiye'nin Seçim Sitesi Seçim Anketi Genel Seçim Sonuçları Milletvekili Adayları Partiler Belediye Başkan Adayları Yerel Seçim Sonuçları Seçim Haberleri Belediye Başkanları Seçim Sonuçları

   
  Secim Sonucu.com
 

Türkiye'nin Seçim Portalı

 Facebook da paylaÅŸ Twitter da paylaÅŸ Live da paylaÅŸ
   Genel Seçim Yerel Seçim Referandum C.BaÅŸkanlığı Partiler Ana Sayfa

EDP   
  Genel BaÅŸkan
  Milletvekilleri 
  Belediye BaÅŸkanları
  Yönetim Organları

Geri İleri Yenile Ana Sayfa Favori listeme ekle Sayfayı Yazdır E-mail
Genel Seçim Sonuçları 2011 genel seçim sonuçları il seçim sonuçları seçim anketi
  Gösterge  
 
   Genel Seçim Sonuçları 
   Yerel Seçim Sonuçları 
   CumhurbaÅŸkanlığı Seçimleri 
   Referandum Seçimleri 
   Senato Seçim Sonuçları 
   Milletvekili Dağılımı 

  Siyasi Partiler 
 
Adalet ve Kalkýnma Partisi Anavatan Partisi Büyük Birlik Partisi Baðýmsýz Türkiye Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti Demokratik Sol Parti Doðru Yol Partisi Emek Partisi Halklarýn Demokratik Partisi
Halk ve Eþitlik Partisi Ýyi Parti Liberal Demokrat Parti Milliyetçi Hareket Partisi Millet Partisi
Özgürlük ve Dayanýþma Partisi Saadet Partisi Türkiye Kominist Partisi Vatan Partisi Yurt Partisi
         
  Politik Mevzuat  
 
   Siyasi Partiler Kanunu  
   Belediyeler Kanunu  
   BüyükÅŸehir BLD. Kanunu  
   Mahalli Ä°dareler Kanunu  
   Seçmen Kütükleri Kanunu  
   Seçim Yasakları  
   Seçim Sistemleri  
   Seçim Maliyeti  
   Milletvekili Seçim Kanunu  
   Kimler Milletvekili Seçilemez?  
   Seçim Takvimi  

  Politik Araçlar 
  Kamuoyu AraÅŸtırması 
  Nerede oy kullanacağım 
  izmir escort 
  Yeni Seçmen Kayıt 
  Seçmen Bilgi Düzeltme 

  Ä°L Seçim Sonuçları 









  Adaylara Altın Öğütler 
 
   Kampanya Nasıl Yürütülür?
   Kampanyanın Ä°ÅŸlevleri
   Kampanyanın Planlanması
   Kampanyanın Finansmanı
   Seçmen Tercihi
   Kampanyanın Hazırlanması
   Kullanılacak Materyaller
   Kampanyanın Püf Noktası
   Seçim Savaşına Hazır Olun
   Yapılacak Çalışmalar

  Ä°roni -Politik 
 
   Seçim Fıkraları

  Siyasi Efsaneler 
 
   BaÅŸbuÄŸ TürkeÅŸ
   Erbakan Hoca
   KaraoÄŸlan Ecevit
   Ã‡oban Sülü

  Kılavuz 
   Seçim Tarihi (1877-1946)
   GeçmiÅŸten Günümüze Partiler
   Oy Verme Ä°ÅŸlemi



  Ä°letiÅŸim

webofisi.com
internet reklam tanıtım hizmetleri

Dereboyu cad. Dereboyu 2 sok.
Zagra Ä°ÅŸ Merkezi No:14 Kat: 2
Maslak / Ä°stanbul

0 546 760 66 55

 


    EDP Hakkında
 
EDP.org.tr den alınmıştır.

EDP Parti Tarihi

2007 genel seçimlerinden sonra sosyal demokrat ve sosyalist solda, aydınlar içinde, demokratik alevi hareketinde, emek hareketinin içinde yer alan geniş bir kesim solda bir yenilenme projesiyle birlikte yeni bir partinin yaratılması ihtiyacını yüksek sesle dile getirmeye ve bu konuda adımlar atmaya başladılar.

Daha önce farklı siyasal gelenekler içinde yer alan binlerce insan birbirinden bağımsız ama senkronize bir şekilde aynı hedefleri, aynı ihtiyaçları tarif etmeye başladı.

NASIL BÄ°R SOL?

Solun toplum nezdindeki algısının değiştirilmesi gerekiyordu. Sol olduğunu iddia edenlerin değişim karşıtı, statükocu tutumları solun genelinin toplumsal desteğini zayıflatmıştı. Türkiye’yi ancak, halkın inanç, kimlik ve değerlerine saygılı ve bunlarla barışık bir sol anlayış geliştirebilirdi.

Dünya ve Türkiye’deki değişim ve gelişimleri kavrayan ve buna uygun olarak kendini sürekli yenileyebilen bir sol parti yaratılmalıydı. Bu bir kitle partisi, Türkiye partisi olmalıydı. Tüm mağdurların, mazlumların, yoksulların, ezilenlerin partisi olmalıydı. Üretenlerin, çalışanların, engellilerin, kadınların, gençlerin, daha iyi bir gelecek isteyenlerin partisi kurulmalıydı. Demokratların, liberallerin, aydınların desteğini alabilen bir parti olmalıydı. Partide sosyalistler olmalı ama parti sosyalist olmamalıydı. Sosyaldemokratlar olmalı ama sosyaldemokrat bir parti de olmamalıydı. Parti Türklerin, Sünnilerin olduğu kadar Alevilerin de partisi olmalıydı, ama Alevi partisi de olmamalıydı, azınlıkların da partisi olmalıydı. Yani kendini dar bir tanıma hapsetmemeliydi. Geniş ufuklu, kapsayıcı, Türklerin, Kürtlerin tüm Türkiye’nin partisine, sol, demokrat bir kitle partisine ihtiyaç vardı. Hiç kimsenin ve herkesin partisi yaratılmalıydı.

Yoksulluk, işsizlik rakamları katlanırken, hükümet sosyal devlet yerine sadaka devleti politikalarıyla günü kurtarıyordu. Medya tekelleşmiş, otosansür yayılıyordu. Türkiye yıllardır inkarcı, asimilasyoncu politikaların ortaya çıkardığı Kürt Sorunu’nu çözememenin yarattığı çatışma ortamında binlerce gencecik evladını kaybetmişti. Aleviler hâlâ eşit yurttaşlık haklarından mahrum, azınlıklar sürekli tehdit altındaydı. Kadın cinayetlerinde ölenlerin sayısı savaşlarda ölenlerin sayısını geçmiş, kadın-erkek eşitsizliği yükselmişti. Genç nüfus dersane kapılarına mahkum ve umutsuzdu. Gübre, mazot gibi yüksek girdiler çiftçileri üretimden vazgeçiyordu.

Bu zengin coğrafya, bu bereketli topraklar, bu rengarenk toplum bu durumu hak etmiyordu. İnsanımızın hak ettiği şekilde, herkesin daha zengin, herkesin daha mutlu, herkesin daha eşit ve özgür olduğu, barışın hüküm sürdüğü bir Türkiye yaratmalıydık. Böyle bir Türkiye isteyen herkesle eşitlikçi, özgürlükçü, demokrat sol bir kitle partisinde, bir Türkiye partisinde buluşmalıydık. Bunun için örgütlenmeli ve daha çok mücadele etmeliydik. Öğreten değil öğrenen olmalıydık. 21. Yüzyılın solunu sadece teorik tartışmalardan değil, yaşamın içinden geliştirmeye çalışmalıydık.

EDP bu inançla, “herkese eşitlik, her yerde demokrasi” diyerek kuruldu…

Demokratik ve sosyal cumhuriyet isteyenler, solun ortak, evrensel değerleri etrafında buluşanlar, farklılıklarını zenginlik, ortaklıklarını değer görenler EDP’de hemhal olmak için bir araya geldi.

Gruplar, hizipler üzerinden değil birey hukuku üzerinden siyaset yapmak isteyenler EDP dedi. Emek ve kimlik taleplerinin ortaklaştırılması, birinin diğerine göre tali, ya da önemsiz görülmemesi gerektiğine inananlar, yani hem eşitlik, hem demokrasi diyenler EDP’de buluştu.

BÃœYÃœK BULUÅžMAYA GÄ°DEN YOL

25 Temmuz 2009’dan itibaren ‘NASIL BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ’ Çalışma Grubu oluşturarak tabanın nabzını dinleyen demokratik alevi hareketinin emektarları “çoklukta birlik olabiliriz” diyerek, yeni ve gerçek bir sol parti için karar oluşturdular.

24 Mayıs 2002'de kurulmuş olan Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP), 7 Haziran 2009’da yaptığı 2. Olağanüstü Kurultayı’nda Hüseyin Ergün’ü genel başkan seçip, “Çağdaş Solda Büyük Buluşma”nın sağlanması için partilerinin her türlü fedakarlığı yapacağını karar altına aldı.

Daha önce ÖDP içinde siyaset yapan sosyalistler 17 Haziran’da Ufuk Uras’la birlikte istifa ederek Özgürlükçü Sol Hareket adıyla “Solda Tarihsel Buluşma” için çalışma iradelerini ortaya koydular. Zaman içinde yeni katılımlarla Yeni Sol adıyla adlandırılan bu küme de solda yenilenmenin yeni bir sol partiyle mümkün olacağının altını çizdi.

EDP 13 MART 2010Â’DA KURULDU

Bu üç kesimin yürüttükleri görüşmeler neticesinde 12 Mart 2010 günü çok sayıda bağımsız, bireysel katılımla birlikte, 1991 seçimlerinde SHP'den Sivas milletvekilliğine seçilmiş; 1995 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yapmış olan deneyimli ve sevilen siyasetçi Ziya Halis’in başkanlığında Eşitlik ve Demokrasi Partisi kuruldu.

13 Mart 2010 tarihinde SHP, 3. Olağanüstü Kurultayı’nda aldığı kararla Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşti.

Böylece 13 Mart 2010 gününden itibaren Türkiye siyasal yaşamında eşitlikçi, özgürlükçü, demokrat bir sol kitle partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi yerini aldı.

 
 
 
Necatibey Cad. No: 84, Kat: 2 Kızılay/ANKARA
Telefon: 0312 447 50 80
Faks: 0312 446 11 75
E-Mail:
Kurumsal: [email protected]
Basın: [email protected]

 E-posta  : [email protected]
 Web      :  www.edp.org.tr


 
 

Ferdan ERGUT 


yerelsecimler, Genel Seçim, seçim anketleri seçim anketi 2011 Genel Seçim Anketleri, yerel seçim anketi seçimler, yerel seçim anket 2009 yerel seçim sonuçları, seçim 2011 genel seçimleri, seçim anket, yerel secimler, yerel secim istanbul seçim anketi, yerelseçim, istanbul seçim anketleri, seçim sonuçları son seçim anketleri Milletvekili Seçimleri, belediye seçimleri yerel seçim sonuçları, belediye seçim anketleri, seçim kanunu, yerel seçim kanunu yerel seçim adayları secim anketi, seçim haberleri yerel seçim anket sonuçları, yerel secim anketleri 2004 yerel seçimler 2004 seçim sonuçları, belediye secim anketleri seçim anket sonuçları, yerelsecim, anket seçim, secim anket, secim anketleri, secimler, yerel seçimler anket, belediye seçim anketi, 12 Haziran seçim anketleri , 12 Haziran Seçimleri, 12 Haziran Seçim Sonuçları, 12 Haziran genel seçimleri, Seçimler, Ak Parti Milletvekili Adayları, CHP BMilletvekili Adayları, MHP Milletvekili Adayları DSP Milletvekili Adayları, DP Milletvekili Adayları, Has Parti Milletvekili Adayları, SP Belediye Başkan Adayları

 power by webofisi.com

 
Ana Sayfa        Ä°letiÅŸim      Hakkımızda       Bu Sayfayı Yazdır      Sık Kullanılanlara Ekle      Site Haritası
Powered By Webofisi.com