Türkiye'nin Seçim Sitesi Seçim Anketi Genel Seçim Sonuçları Milletvekili Adayları Partiler Belediye Başkan Adayları Yerel Seçim Sonuçları Seçim Haberleri Belediye Başkanları Seçim Sonuçları

   
  Secim Sonucu.com
 

Türkiye'nin Seçim Portalı

 Facebook da paylaÅŸ Twitter da paylaÅŸ Live da paylaÅŸ
   Genel Seçim Yerel Seçim Referandum C.BaÅŸkanlığı Partiler Ana Sayfa
Geri İleri Yenile Ana Sayfa Favori listeme ekle Sayfayı Yazdır E-mail
Genel Seçim Sonuçları 2011 genel seçim sonuçları il seçim sonuçları seçim anketi
  Gösterge  
 
   Genel Seçim Sonuçları 
   Yerel Seçim Sonuçları 
   CumhurbaÅŸkanlığı Seçimleri 
   Referandum Seçimleri 
   Senato Seçim Sonuçları 
   Milletvekili Dağılımı 

  Siyasi Partiler 
 
Adalet ve Kalkýnma Partisi Anavatan Partisi Büyük Birlik Partisi Baðýmsýz Türkiye Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti Demokratik Sol Parti Doðru Yol Partisi Emek Partisi Halklarýn Demokratik Partisi
Halk ve Eþitlik Partisi Ýyi Parti Liberal Demokrat Parti Milliyetçi Hareket Partisi Millet Partisi
Özgürlük ve Dayanýþma Partisi Saadet Partisi Türkiye Kominist Partisi Vatan Partisi Yurt Partisi
         
  Politik Mevzuat  
 
   Siyasi Partiler Kanunu  
   Belediyeler Kanunu  
   BüyükÅŸehir BLD. Kanunu  
   Mahalli Ä°dareler Kanunu  
   Seçmen Kütükleri Kanunu  
   Seçim Yasakları  
   Seçim Sistemleri  
   Seçim Maliyeti  
   Milletvekili Seçim Kanunu  
   Kimler Milletvekili Seçilemez?  
   Seçim Takvimi  

  Politik Araçlar 
  Kamuoyu AraÅŸtırması 
  Nerede oy kullanacağım 
  izmir escort 
  Yeni Seçmen Kayıt 
  Seçmen Bilgi Düzeltme 

  Ä°L Seçim Sonuçları 









  Adaylara Altın Öğütler 
 
   Kampanya Nasıl Yürütülür?
   Kampanyanın Ä°ÅŸlevleri
   Kampanyanın Planlanması
   Kampanyanın Finansmanı
   Seçmen Tercihi
   Kampanyanın Hazırlanması
   Kullanılacak Materyaller
   Kampanyanın Püf Noktası
   Seçim Savaşına Hazır Olun
   Yapılacak Çalışmalar

  Ä°roni -Politik 
 
   Seçim Fıkraları

  Siyasi Efsaneler 
 
   BaÅŸbuÄŸ TürkeÅŸ
   Erbakan Hoca
   KaraoÄŸlan Ecevit
   Ã‡oban Sülü

  Kılavuz 
   Seçim Tarihi (1877-1946)
   GeçmiÅŸten Günümüze Partiler
   Oy Verme Ä°ÅŸlemi



  Ä°letiÅŸim

webofisi.com
internet reklam tanıtım hizmetleri

Dereboyu cad. Dereboyu 2 sok.
Zagra Ä°ÅŸ Merkezi No:14 Kat: 2
Maslak / Ä°stanbul

0 546 760 66 55

 


KONYA
Nüfusu : 1.992.675

42KONYA

 Ä°l Sayfaları

  Seçmen Sayısı : 1.345.566 Belediye   : 206
  Sandık Sayısı   : 5.296 Ä°lçe Sayısı : 31
  Nüfus                 : 1.992.675 Köy Sayısı : 611

Belediye Başkanları Kaymakamlar İlçe Nüfusları Kültür ve Turizm Tarihçe

Ulaşım Bilgisi
   Kültür Turizm Varlıkları
Beyşehir Gölü Milli Parkı

Yeri: Konya ili Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Ulaşım: Milli Park alanına Konya-Beyşehir bağlantısını sağlayan 238 nolu Devlet Karayolu ile ulaşılmaktadır. Saha, Konya'ya 94 km,Isparta'ya 105 km mesafededir.

Özelliği: Ülkemizin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölünün jeomorfolojik yapısı karstik arazi şekillerinden, çok sayıda düden ve dolinlerin birleşmesi sonucu oluşan polye karakterindedir. Yörenin genel jeolojik yapısını teşkil eden kalkerlerin , suların kimyasal reaksiyonu sonucu ezilmesi, bu karstik yer şekillerinin kalıntıları olan ve yükseklikleri 20-50 m. arasında değişen çok sayıda ada bulunmaktadır.

Göl suyu alkalin özelliktedir. Sazan ,alabalık , çiçek balığı, gövce, sarıbalık ve tatlı su levreği gibi türler, su kaplumbağası ve yılanlar gölün faunasını oluşturmaktadır. Göl içerisindeki irili ufaklı adalar, su kuşlarının yuvalanmaları ve kuluçkalanmaları açısından önem teşkil ederler. Adalar dalgıç türleri , kuğular, karabataklar, bazı balıkçıl türleri ve ördekler için kışlama ve kuluçka alanlarıdır.

Milli parkın orman formasyonu ardıç , karaçam, göknar, sedir ve meşe türleri oluşturmakta ağaçlar yeryer göl kenarına kadar uzanarak Beyşehir Gölünün koylarını ve körfezlerini görsel açıdan eşsiz manzara güzelliklerini kavuştururlar.

Hitit, Frig,Lidya, Pers,Roma ve Bizans egemenliği altında kalan yine 1076'da Konya'da Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurulmasıyla Türk egemenliğine girmiştir. Yenişarbademli yakınlarında, göl kenarında ve 3 km. kadar açıktaki Kızkalesi adacığı üzerindeki kalıntılar,Kubadabad Sarayı Harabeleri Selçuk Döneminin eserleridir.

Görülebilecek Yerler: Üstün değerdeki peyzaj güzellikleri, göçmen kuşlar için iyi bir barınak olması , potansiyel göl sularına dayalı su sporlarına elverişli göl kıyılarının bulunması ile Selçuklu Dönemine ait kültürel kaynaklar, Milli Parkın özelliğini oluşturmakta ve görülmeye değer niteliktedir.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Milli Parkın yoğun ziyaretli dönemi Mayıs-ekim aylarıdır. Ziyaretçiler için günübirlik ve kamp yapma imkanlarını sunmaktadır.

Çadırla ve karavanla Milli Park yetkililerinin kontrolünde ve göstereceği yerlerde kamp yapılabilir. Ayrıca Beyşehir ilçesi de konaklama için uygundur.

Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı

Yeri: Konya ili,Seydişehir ilçesi, Taraşçı Belediyesi sınırları içerisindedir.

Ulaşım: Konya ili, Seydişehir ilçesi, Taraşçı belediyesi hudutları dahilinde yeralan saha, Taraşçı Belediyesinin batısında bulunmaktadır.

Özelliği: Taraşçı ve civarı genel olarak bozkır ormanı dediğimiz, Torosların kuzeye bakan eteklerinde bulunan ve iklimsel faktörlere göre iç kısımlara kadar uzanan bir vejetasyon yapısına sahiptir.

Anadolu karaçamı(Pinus nigra ssp.pallasiana) ve Toros Göknarı (Abies cilicica ssp. isaurica) ile birlikte bazı meşe ve ardıç türleri buradaki ekosistemin en belirleyici türleridir. Bulunduğu bölgenin iklim koşulları (düşük nem oranı ve yağış miktarı) göz önünde bulundurulduğuda bozkır ormanlarının hassas bir yapıya sahip olduğu söylenebilir. Taraşçı ve civarındaki ormanların büyük kısmı gerek işletim gerekse yerel nüfusun kullanım baskısı yüzünden ekolojik karakterini ve çeşitliliğini kaybetmiş durumdadır. Bölgede, tüm bu etkilerden belli oranda uzak kalabilmiş ve doğal orman parçası özelliği taşıyan tek saha burasıdır. Bölge floristik açıdan oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Odunsu tür zenginliği ise özellikle üzerinde durulacak niteliktedir.

Ayrıca bu bölge önemli bir doğa adası konumundadır. Bu sahanın korunması ile sadece küçük bir bölgenin korunması değil, aynı zamanda bu özelliğe sahip başka ekosistemlerinde korunmuş olması sağlanacaktır. Sahada günübirlik kullanıma uygun olan ve halen düzensiz bir şekilde kullanılan Küçük Oluk, Gudal ve Hacıhasan Oluğu olarak adlandırılan üç adet açıklık mevcuttur. Taraşçı Belediyesi civarındaki ormanların büyük bir kısmı gerek işletim gerekse yerel nüfusun kullanım baskısı yüzünden ekolojik karakterini ve çeşitliliğini kaybetmiş durumdadır. Bölgede tüm bu etkinliklerden belli oranda uzak kalabilmiş, doğal orman parçası özelliği taşıyan tek saha burasıdır.

Civardaki bozulmuş doğal yapının zaman içerisinde kendini toparlaması ve rehabilite olması açısından, kaynak olarak kullanılabilecek eş özellikteki alanların bulunması oldukça önem arz etmekte ve doğal yapısı bozulmamış adacıkların bu yapı içerisinde korunuyor olması çalışmalarında oldukça önemli bir kriter olmaktadır. 329-5 hektarlık kesim 1998 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Günübirlik kullanım.

Fosil Ardıç ( Tabiat Anıtı )

Yeri: Konya

Özelliği: 500 yaşında, 4.5 m çevre genişliğine sahip ardıç ağacı.

Tesis Tarihi: 27.09.1994

Meke Gölü (Tabiat Anıtı )

Yeri: Konya

Özelliği: Maar adı verilen bir volkanik patlamayla meydana gelen çukurda oluşan göl.

Tesis Tarihi : 03.08.2000

Titrek Kavak (Tabiat Anıtı )

Yeri: Konya, BeyÅŸehir

Özelliği: 100 yaşında, 25 m. boyunda 2.5 m. çap ve 8 m. çevre genişliğinde kavak ağacı .

Tesis Tarihi: 27.09.1994

Akgöl Tabiatı Koruma Alanı

Konumu: İç Anadolu Bölgesi'nde, Konya ili, Ereğli ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Özellikleri: Akgöl ve çevresi ihtiva ettiği su kuşu türlerinin çeşit ve miktar itibariyle zenginliği ve içlerinde nesli tehlikeye düşmüş veya düşebilir türlerin mevcutiyeti ile ulusal ve uluslararası düzeyde öneme sahip nadir bir ekosistem göstermektedir. Saha; 6787 Ha. büyüklüğündedir.

Akgöl ve çevresi alüvyal bir sahadır. Aktüel Akgöl, çevresindeki alüvyal ovadan bir kaç metrelik seki eşikleri ile ayrılır. Akgöl, bugün geniş açık aynalardan sazlık kamışlık alanlardan, irili ufaklı çok sayıdaki kum ve çamur adalarından oluşmaktadır.

Ormitolojik açıdan son derece zengin olan Ereğli Sazlıklarından şimdiye kadar 200'den fazla kuş türü gözlenmektedir. Gölgede bulunan ve kuluçkaya yatan başlıca kuş türleri; Flamingo tepeli batağan, kızıl boyunlu batağan, kara boyunlu batağan, karabatak, küçük karabatak, tepeli kutan, küçük balaban, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, küçük ak balıkçıl, büyük ak balıkçıl, erguvan balıkçıl, çeltikçi, kaşıkçı, kuğu, kaz, angut, suna, yaz ördeği, macar ördeği, mısır akbabası, yılan kartalı, saz delicesi, turna, dikkuyruk, uzunbacak, kılıçgaga, kocagöz, batak kırlangıcı, mahmuzlu kırlangıç, ince gagalı martı, büyük cılıbıt, gülen sumru, küçük sumru, büyük sumru, kara sumrudur.

Akkutan, öküz balıkçılı, puhu kuşu ve uludoğan ise kuluçkaya yatmamakta, yılın belli bir döneminde sahada konaklamaktadır. Göç sırasında ve kışın gölgede gözlenen türlerden; küçük batağan,tepeli batağan, büyük akbalıkçıl, sakarca kazı, boz kaz, angıt, çamurcun, kılördek, boz dalağan, dikkuyruk, sakarmeke ve turna sahada yoğun olarak bulunmaktadır.

   Harita

Daha Büyük Görüntüle


  Belediye Telefon:  (332) 235 46 00
  Valilik Telefon     :  (332) 350 19 63
Web Sitesi : www.konya.gov.tr


  Ä°lçeler Seçmen Sayısı Sandık S.
DoÄŸanhisar 15.841 72
Emirgazi 5.989 30
Sarayönü 19.468 83
Selçuklu 335.284 1.169
Kadınhanı 22.519 109
Yunak 18.352 91
Kulu 36.739 153
Meram 206.664 755
Karapınar 30.550 127
Karatay 166.379 602
Bozkır 21.835 110
Hadım 10.806 60
Halkapınar 3.505 20
Hüyük 13.814 63
Ilgın 41.766 176
SeydiÅŸehir 46.032 195
TaÅŸkent 5.051 26
Tuzlukçu 5.688 27
Yalıhüyük 1.404 7
Cihanbeyli 39.973 177
Çeltik 7.405 31
Çumra 42.620 183
Derbent 3.808 20
Derebucak 7.456 35
AkÅŸehir 68.902 269
Altınekin 9.654 50
BeyÅŸehir 49.249 218
EreÄŸli 92.974 361
Güneysınır 7.074 32
Ahırlı 3.707 22
Akören 5.058 23

  Ä°lçeler 2009 Nüfus Yüzölçümü
Doğanhisar 21.813 428 km²
Emirgazi 10.053 8.524 km²
Sarayönü 30.209 770 km²
Selçuklu 487.899 2.056 km²
Kadınhanı 35.962 389 km²
Yunak 28.269 3.001 km²
Kulu 50.935 1.521 km²
Meram 309.276 1.949 km²
Karapınar 48.257 3.030 km²
Karatay 257.639 2.612 km²
Bozkır 32.992 1.489 km²
Hadım 10.766 921 km²
Halkapınar 5.253 483 km²
Hüyük 20.666 448 km²
Ilgın 60.603 1.394 km²
Seydişehir 64.344 2.207 km²
Taşkent 7.879 468 km²
Tuzlukçu 7.904 589 km²
Yalıhüyük 1.882 81 km²
Cihanbeyli 62.794 4.109 km²
Çeltik 11.316 625 km²
Çumra 64.996 2.320 km²
Derbent 5.557 442 km²
Derebucak 10.924 483 km²
Akşehir 95.889 853 km²
Altınekin 15.163 1.106 km²
Beyşehir 70.569 1.721 km²
Ereğli 135.008 2.189 km²
Güneysınır 10.766 295 km²
Ahırlı 5.519 353 km²
Akören 7.386 490 km²

  Seçim Kurulları Telefon
İl seçim kurulu bşk. 0 332 3506633
Hadım ilçe S.Kurulu 0 332 4181200
Çeltik ilçe S.Kurulu 0 332 8512235
Karapınar ilçe S.Kurulu 0 332 7557449
Hüyük ilçe S.Kurulu 0 332 5431240
Altınekin ilçe S.Kurulu 0 332 6312043
Doğanhisar ilçe S.Kurulu 0 332 5561327
Akşehir ilçe S.Kurulu 0 332 8138600
Kadınhanı ilçe S.Kurulu 0 332 8340276
Güneysınır ilçe S.Kurulu 0 332 4471714
Meram 1. İlçe S.Kurulu 0 332 3506633
Meram 2. İlçe S.Kurulu 0 332 3506633
Derebucak ilçe S.Kurulu 0 332 5123863
Tuzlukçu ilçe S.Kurulu 0 332 8138600
Ahırlı ilçe S.Kurulu 0 332 4261351
Emirgazi ilçe S.Kurulu 0 332 7557449
Bozkır ilçe S.Kurulu 0 332 4261351
Beyşehir ilçe S.Kurulu 0 332 5123863
Ilgın ilçe S.Kurulu 0 332 8816384
Karatay ilçe S.Kurulu 0 332 3519092
Taşkent ilçe S.Kurulu 0 332 4181200
Yalıhüyük ilçe S.Kurulu 0 332 5823427
Sarayönü ilçe S.Kurulu 0 332 6173244
Yunak ilçe S.Kurulu 0 332 8512235
Akören ilçe S.Kurulu 0 332 3519092
Seydişehir ilçe S.Kurulu 0 332 5823427
Kulu ilçe S.Kurulu 0 332 6413298
Cihanbeyli ilçe S.Kurulu 0 332 6734058
Selçuklu 1. İlçe S.Kurulu 0 332 3508122
Selçuklu 2. İlçe S.Kurulu 0 332 3508122
Çumra ilçe S.Kurulu 0 332 4471714
Ereğli ilçe S.Kurulu 0 332 7133445
Derbent ilçe S.Kurulu 0 332 3508122
Halkapınar ilçe S.Kurulu 0 332 7131693
Karapınar ilçe S.Kurulu 0 332 7557449






yerelsecimler, Genel Seçim, seçim anketleri seçim anketi 2011 Genel Seçim Anketleri, yerel seçim anketi seçimler, yerel seçim anket 2009 yerel seçim sonuçları, seçim 2011 genel seçimleri, seçim anket, yerel secimler, yerel secim istanbul seçim anketi, yerelseçim, istanbul seçim anketleri, seçim sonuçları son seçim anketleri Milletvekili Seçimleri, belediye seçimleri yerel seçim sonuçları, belediye seçim anketleri, seçim kanunu, yerel seçim kanunu yerel seçim adayları secim anketi, seçim haberleri yerel seçim anket sonuçları, yerel secim anketleri 2004 yerel seçimler 2004 seçim sonuçları, belediye secim anketleri seçim anket sonuçları, yerelsecim, anket seçim, secim anket, secim anketleri, secimler, yerel seçimler anket, belediye seçim anketi, 12 Haziran seçim anketleri , 12 Haziran Seçimleri, 12 Haziran Seçim Sonuçları, 12 Haziran genel seçimleri, Seçimler, Ak Parti Milletvekili Adayları, CHP BMilletvekili Adayları, MHP Milletvekili Adayları DSP Milletvekili Adayları, DP Milletvekili Adayları, Has Parti Milletvekili Adayları, SP Belediye Başkan Adayları

 power by webofisi.com

 
Ana Sayfa        Ä°letiÅŸim      Hakkımızda       Bu Sayfayı Yazdır      Sık Kullanılanlara Ekle      Site Haritası
Powered By Webofisi.com